Wij zijn Tjarko Evenboer (1983) en Eelke de Blouw (1981). Wij maken dingen. 

We zaten op dezelfde middelbare school in Zutphen, maar leerden elkaar echt kennen als huisgenoten tijdens onze studie communicatie in Leeuwarden. Op de Vuurdoornstraat (hence the name) werd de basis gelegd van ons ontwerpbureau en ons gezamenlijke pseudoniem. 

Als Studio Vuurdoorn maken wij o.a. boekcovers, brochures en illustraties. Onder ons pseudoniem Evert Kwok maken wij cartoons en grappen, zowel in magazines en boeken als online. 

Nader kennis maken? Neem dan contact met ons op. Maken wij vast koffie. Neem contact met ons op

WAT WE NOG MEER MAKEN


T-SHIRTS

Via t-shirttoko.nl verkopen wij t-shirts en sweaters met vette prints en grappige teksten. We hebben inmiddels meer dan 100 ontwerpen. Een van onze bestsellers: het I Love London shirt met de Eiffeltoren erop. 

Donald Duck scenario’s

SCENARIO’S

Voor Sanoma schrijven wij verhalen voor de Donald Duck. De verhalen worden vervolgens door een Disney-tekenaar uitgewerkt. Tjarko’s 1e verhaal is inmiddels ook verschenen in het Zweeds, Noors, Fins, Deens en Indonesisch.


BOEKEN

Van onze Evert Kwok reeks zijn inmiddels 9 albums en 4 vakantieboeken verschenen. Sinds 2021 geven wij als Uitgeverij Banaan onze uitgaven zelf uit. Verder schrijft Tjarko ook thrillers: kijk voor al zijn boeken hier