Wij zijn Tjarko Evenboer (1983) en Eelke de Blouw (1981). Wij maken dingen. 

We zaten op dezelfde middelbare school in Zutphen, maar leerden elkaar echt kennen als huisgenoten tijdens onze studie communicatie in Leeuwarden. Op de Vuurdoornstraat (hence the name) werd de basis gelegd van ons ontwerpbureau en ons gezamenlijke pseudoniem. 

Als Studio Vuurdoorn maken wij o.a. boekcovers, websites, brochures en illustraties. Onder ons pseudoniem Evert Kwok maken wij cartoons en grappen, zowel in magazines en boeken als online. En soms doen we allebei, als we omslag, binnenwerk én cartoons verzorgen voor een boekuitgave. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt ons vak zo ontzettend leuk om te doen. 

Nader kennis maken? Neem dan contact met ons op. Maken wij vast koffie. Neem contact met ons op

WAT WE NOG MEER MAKEN


T-SHIRTS

Via t-shirttoko.nl verkopen wij t-shirts en sweaters met vette prints en grappige teksten. We hebben inmiddels meer dan 70 ontwerpen. Onze bestseller: het t-shirt met een heel interessant uitziend wapen. Met van die paarden

Donald Duck scenario’s

SCENARIO’S

Voor Sanoma schrijven wij af en toe verhalen voor de Donald Duck. De verhalen worden vervolgens door een Disney-tekenaar uitgewerkt. Tjarko’s 1e verhaal is inmiddels ook verschenen in het Zweeds, Noors, Fins en Deens.


BOEKEN

Van onze Evert Kwok cartoonreeks zijn inmiddels 7 albums en 2 best-of-boekjes verschenen. Verder schreef Tjarko een boek over vloedmythologie en is in het voorjaar van 2016 zijn eerste thriller verschenen.